HUS- OCH HEMLIGHETER

VARDAGSLYX FÖR DET LILLA HUSHÅLLET

Mina lypsyler del 1

Kategori: Allmänt

Det har ju varit stort matfokus nu på det senaste, så jag tänkte varva med lite skönhetstips för en kvinna ständigt på språng. Nädå, jag sitter mest på kontoret och myser men det medför ju också risker. Läpptorrhet t ex. Fifan asså vilket djävulens påfund!
 
Den obeskrivliga fasan när man plötsligt finner sig utan lypsyl är inte att leka med så som den rådiga kvinna jag är har jag investerat i några stycken och spridit ut på lämpliga platser. Här nedan följer vyer från övre och mellersta skrivbordslådan, vänster och höger jackficka samt handväskans olika fack. Detta är alltså mina utomhus-och jobb-kit. Jag kommer vid tillfälle att uppdatera med mitt hemma-kit.
 
Observera att detta endast är äkta Lypsyl, självklart ligger det diverse sämre varianter här och där och skräpar men eftersom de aldrig är lika bra som äkta Lyppe känns de inte intressanta att föreviga. De är ju en nödlösning men inget man föredrar om man får välja och jag tycker inte att användandet av sånt mög ska uppmuntras.
 

ÄR DET KORVAR HÄRI?!

Kategori: Allmänt

Ja det undrade säkerhetstanten när jag smugglade falu till utlandet häromdagen. Efter att hon tagit ut korvarna och klappat om dom så fick jag flyga hem med bebisarna så allt redde upp sig som tur var. Herregud vilken mardröm att få lorvarna beslagtagna och konfiskerade, jag blir svettig av blotta tanken!
 
Hur som haver så kom de hem ordentligt och en har redan blivit uppsvullad. Mina kokkonster fick återigen 5 toasts av 5 möjliga av karlsloken, det är ju fantastiskt! Här nedan visas hela kalaset i en bildserie som jag har valt att kalla "Mot skärselden" ty det beskriver förloppet ganska väl. Det börjar bra och fridfullt men sen uppstår kaos och allt slutar i ett satans jättestök där det stänker brinnande flott och huvudlösa bebisar flyger omrkring överallt, så himla typiskt. Men det blev gott i alla fall!
 
Här har jag omsorgsfullt skivat den lilla raringen. Lite rookie mistake att göra 22 skivor och inte 21 då en normalstor stekpanna rymmer 7 skivor i fagert blomarrangemang. Tur att knutarna är små så man kan knövla in dem mellan de stora bitarna. Kolla osnyggheten i bildserien dock - 7, 7 å sen ba 8 skivor, hallå!! Herregud, nu har skönhetsidealen där man ska vara symmetrisk och snygg spridit sig även till korvarnas värld, bedrövligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kalla mares här inte!

Kategori: Allmänt

Det är trevligt att alla i hushållet är ungefär lika husliga. Här håller karln t ex på att rosta påshållare och gummisnoddar. Att han inte blev elektrifierad under avlägsnandet tycker jag är ganska skickligt för en person med tummarna mitt i händerna och hela rubbet nedkört i brödrosten.
 
Det krävs liksom inte mer av en man för att bli kallad "duktig". De har det så himla lätt asså. Gu.
 
 

Lyxdessert

Kategori: Allmänt

Det är ju trevligt att unna sig något gott till och från, och ett smakfullt upplägg tycker i alla fall jag förgyller upplevelsen ytterligare. Man äter ju som bekant både med ögat och munnen. Ofta med tröjan också. Och byxan ibland. 
 
Den här choklad-hallon-gräddanrättningen kallar jag Sprängd Isbjörn och den tillreds enklast i mikrovågsugn. Lassa in hallon och choklad, ta ut när nåt tjuter/piper/låter skumt och ös på grädde. Gnam gnam, och så smäcker man blir! 
 
 
Förresten så klev jag i hundbajs häromdagen, hur jag nu kom att tänka på det. 
 

"Min" köksvecka

Kategori: Allmänt

Ni vet när mannen ba "Eeh, är det din köksvecka?"
och man ba "Nej! Jag är proletär! Egendomslös! Äger inget kök med tillhörande köksvecka!" 
och han ba "Suuuuck, varje gång?!" 
och man ba *Hehe shit vad listig jag är!*
 
Ja så är det hemma hos oss ibland. Faktiskt bara ibland för jag gillar att variera mig. "Neeeej, bara för att jag är kvinna betyder inte det att köket är mitt naturliga habitat!" eller "Neeeeej, jag har jobbat JÄTTEmycket hela veckan, jag måste få vila lite nu annars får jag stressrelaterade skador! Dessutom var det många som slutade så det var avskedsbira mest hela tiden, fett trött nu asså." eller klassisk Alfons-style "Jag ska bara..." 
 
Jag har även noterat att om man staplar/grupperar möget ser volymen mindre ut och man kan på så sätt vinna en dag eller två (dessa bilder är pre-stapling). Lite enkla husmorsknep från eder kvinna i karriären, slit dom med hälsan!