HUS- OCH HEMLIGHETER

VARDAGSLYX FÖR DET LILLA HUSHÅLLET

Inte exakt al dente

Kategori: Allmänt

Ja det är ju det enda negativa med att göra en jätteladdning slabbgryta och värma på nästa dag. Den här kisen är mjukare än gröt nu men vad ska man göra? Någon som vet hur man kan förhårdna kokt pasta? Tips emottages tacksamt. 

Man kan riktigt se hur pastaskruvarna håller på att lösas upp helt och hållet. Tyvärr finns det ju en gräns även för vad Heinz kan göra i mirakelväg, och detta är lite utanför. 

One pot pasta

Kategori: Allmänt

Hittade den här boken i mitt hus och blev inspirerad! Nä skoja bara, var vrålhungrig och desperat så tvingades till turbomatlagning. I alla fall, man behöver inte vara hipster för att uppskatta detta koncept, det räcker med att vara en helt vanlig latoxe och köksdrulle. 


Detta är alltså boken: 

Men skit i boken, det går lika bra att improvisera. Man bara kokar lite pasta, rafsar ner burktomat och ostskalkar: 

Nu bör det se ut så här ungefär. Sen brassar man på tills allt är mjukt. 

En trevlig slabbgryta bör utkristalliseras inom några minuter. Det svartvita längst ner i bild är min t-tröja, som klarade sig utan tomatsplatter genom hela matlagningen OCH glufsandet - det är inte ofta! Ville bara visa upp den för hela världen. 

Här är bildbevis post-svull eftersom jag förstår att detta låter helt osannolikt för många. 

Brain food

Kategori: Allmänt

Fisk är ju asbra för huvet så det försöker jag äta flera gånger i veckan. Man vill ju inte bli korkad liksom! Vi har även som tradition på jobbet att svulla fish & chips varje fredag. Ibland fuskar vi med annat men oftast håller vi oss till planen. Ryktet säger nämligen att man inte kommer till himlen om man inte äter fisk på fredan. En kollega är tyvärr allergisk mot brödsmulor men han brukar kompensera genom att bära slips med fiskmotiv, så det ska nog gå bra för honom också! 

Den här fina fisken inmundigade jag tidigare i veckan, himla god och välbakad var den! Känner mig redan skitmycket smartare också. 

Handgjord kalender

Kategori: Allmänt

Den här veckokalendern har jag gjort helt själv. Den fungerar ungefär som en adventsljusstake fast baserad på dagar istället för veckor. Idag är det t ex torsdag vilket vi kan räkna ut genom att titta på antalet kaffekoppar som har ansamlats på skrivbordet sedan veckans början. Så jäkla smart asså! 

Om det är helgdag eller man är ledig nån dag får man försöka lösa det på annat sätt, kanske googla, vad vet jag. Jösses, nånting kan ni väl ändå försöka reda upp på egen hand! 

Djävulen etc

Kategori: Allmänt

Exakt antal steg mellan puben och hemmet - otroligt att se sånt precisionsarbete! Kul att man är bra på nåt. 

Klara besked

Kategori: Allmänt

Hon: "Why is the bread called Hovis?"

Han: "It's just the name of the bread, it's what it's called. The bread. Hovis."

Jaha men dåså! Nu vet vi (nästan). Vad vi inte (heller) vet är varför Hovis ligger precis under taket. Jag vet! Jag frågar mannen! Hahaha! 

Mors häromdag

Kategori: Allmänt

Ja det var ju mors dag häromdagen. Det hade jag inte glömt (tjoflöjt - redig avkomma)! Vad jag däremot inte visste var att jag var presentansvarig detta år men som tur var upplyste min syster mig om det. Väldresserad som jag är rusade jag genast ut och införskaffade en passande gåva. Vilket är lite svårt i ett land där mors dag var för flera månader sedan och fars dag istället stundar. Tack och lov fann jag denna tingest som (vid en första anblick i alla fall) passar så ypperligt in på vår familj där mor är en fullständig trädgårdsnörd och vår far alltid kommer bort i shoppingsammanhang. Om ett par dagar vet vi om den uppskattades eller om detta tips var lika dassigt som de tidigare. Återkommer om recension inkommer (det är en bok alltså). 

 
 
Om inte annat så fick min ömma moder i alla fall ett e-kort skickat till sig på självaste dagen, föreställande mor och dotter i Chelsea Physic Garden. Far var ej i bilden pga bortsprungenhet...