HUS- OCH HEMLIGHETER

VARDAGSLYX FÖR DET LILLA HUSHÅLLET

Dagens byxficka

Kategori: Allmänt

Man känner sig rik när man har många lypsyler. 


Hittade 5 i väskan också. Plus ett spf-stift för klaffen och en burk 8h cream...
 

Dukningstips

Kategori: Allmänt

För ett varmare och mer ombonat intryck har mannen i huset dukat upp sina små sockor bredvid chokladdeserten - trevligt! Jag får tillstå att de olika nyanserna av vitt är en riktigt lyckad kombination för en färgblind. Vitt blir ju liksom aldrig helt ute heller så här har vi ett tips som kommer att skänka glädje i många år framöver. Kul! 

Ostfest

Kategori: Allmänt

Han: Lämna lite brie är du snäll! 

Hon: Ja men självklart lilla gubben, ta't lugnt! 

Fett gott med brie asså! Där hade han tur att jag hade missbedömt ratiot pålägg : påläggsunderlag. 

Large Dicks

Kategori: Allmänt

Jag ville åka till Large Dicks på min semester men bussen kom aldrig. Vet ej vad detta betyder ur ett existensiellt perspektiv. Måste kontemplera ett tag. 

Treögd fågelsallad

Kategori: Allmänt

Såg den här fräsiga fågelsalladen med ögon när jag var på semester, undrar om det är svårt att göra själv? Kan ju se lite skojigt ut på matbordet liksom. Tänker dock inte förhasta mig utan överväga länge och noggrant, ty vet av erfarenhet att det mesta man tar sig an slutar i förödelse och ledsamheter. 

Magiska saker

Kategori: Allmänt

Detta har jag inte gjort själv men kolla in vad fräckt man kan fixa sina iskuber! Alla gäster ba "hallååå, va haru gjort med gravitationen?!" å man ba "åh det kan jag inte avslöja" och så är man jättemystisk och spännande helt plötsligt. 


Min kompis mamma har gjort den här och tyvärr glömde jag att fråga hur, så det var ju lite synd. I övrigt väldigt bra tips! 

Vykort

Kategori: Allmänt

Oi! Eder karriärkvinna i nöden har varit på semester - jäkla latoxe asså! Såg en fisk bland annat. 

Min städoutfit

Kategori: Allmänt

Fy tusan, blev typ tvingad att städa igår och det var inte roligt kan jag berätta. Som kvinna har man ju dessutom ständig press på sig att vara snygg också vilket inte bidrar till att göra upplevelsen mer positiv. Så här gul och välmatchad halkade jag runt och skrubbade golven en fredagkväll, det är ju bedrövligt. Till och med sopsäcken i hörnet är färgkoordinerad med sin gula hopsnörningsanordning (ej i bild). 


Fick i alla fall bira och pizza efter utfört arbete, alltid något. 

Trerätters med tillbehör

Kategori: Allmänt

Jag bestämde att jag inte är fet vilket betyder att möjligheterna är oändliga när det kommer till matlagning. Jag började med en stadig trerättersmiddag i mitt nya liv som icke-knubbig. Deluxico med dillduppa till, gnam! Detta är ej vardagsmat i utlandet så det kändes väldigt festligt. 


Oh vilken ljuvlig färgprakt. 

Alla tre var redan påbörjade. I en gömde sig en liten överraskning till och med! 

Det känns tryggt att beståndet är säkrat och att de rotar sig mest överallt. 

Stilleben

Kategori: Allmänt

Det ser ju så himla trist ut när lypparna bara ligger och skräpar i sina förpar. Så här t ex: 

Osnyggt värre! Jag drog därför igång en liten pysselstuga och snidade ett ståtligt Stonehenge-inspirerat stilleben. Det får mig att minnas familjefärden till nämnda storslagna landmärke där vi var för snåla/ekonomiska för att betala inträde och stod utanför staketet och mulade glass istället. Det finns inte mycket som är bättre än glass asså! Minns den som igår. 

Kanske blir glass till middag om man har riktig tur! 


Ur med skur

Kategori: Allmänt

Som alla vet är det ju skitviktigt att komma i tid när man är en kvinna i karriären. På utsatt tid alltså, tidigt vill jag helst undvika till varje pris. Det hela har den senaste tiden försvårats oerhört av att visarna i min klocka har gömt sig bakom en vattenpöl, så himla opraktiskt. Det liksom kommer och går, som ebb och flod om man vill använda korrekta vattentermer. 


Här är eländet: 

Och här är han bredvid sin arvtagare: 

Bara en! Och inget vatten! Ta-taa! 

Dock hjälper den inte mot allmän slapphet. T ex kommer man fortfarande hellre att ligga kvar i bingen än kliva upp på morgonen. Typiskt att man ska behöva göra allt själv! 

Planering och framförhållning

Kategori: Allmänt

Jag tänkte dela med mig av ett litet tips som kan förgylla en hel måltid. Om man ställer fram ketchupen när man påbörjar matlagandet så kommer den att anta rumstemperatur vilket ytterligare förhöjer smakupplevelsen. Det är otroligt vad man kan åstadkomma med små medel bara man tänker till lite, och det kostar inget extra heller! Snål som jag är gillar jag gratistips väldigt mycket.

Här står den lilla godingen och mognar som ett finare vin. På tal om det så har jag inte provat att lufta ketchupen innan inmundigande, jag gör det nästa gång och återkommer med resultat.

What goes around comes around?

Kategori: Allmänt

Nu har jag matat djuren och masserat skorna med mjukgörande gojs men inget har återbördats, varför är det så? Har väntat flera minuter på återbäring men än så länge null och intet. Karma var är du?? 


Update 12h senare: Vaknade kl 5 av att en katt satt och trampade på min rygg. Där fick jag så jag teg! (En liten stund i alla fall.) 

Hat-trick i köket

Kategori: Allmänt

Tredje matlaget i ett svep - ett historiskt hat-trick utfört av eder karriärkvinna i köket! Borde vinna en guldkorv eller nåt för bragden. Här har jag kombinerat mina tidigare alster till en så kallad gott-och-blandat-trave vilket innebär att man bara öser upp rester som nästan passar ihop på ett fat. "NUKE IT FOR 5 SECONDS!" sen klart. Och se så glatt det ser ut!  
 
 
 

Lagar mat i-fucking-gen!

Kategori: Allmänt

Hela tiden asså. Känner mig utnyttjad av patriarkatet men det är väl det som kallas livet.

Hur som helst, bra krubb är lite som en Ramones-låt - max tre ackord/ingredienser. Den här slabbgrytan innehåller endast tomatkross, röd pesto och feta men man kan lika gärna hoppa över peston. Serveras med överkokt klibbig spaghetti. Fick återigen 5 toasts av 5 möjliga, börjar tro att karlstackarn har nån form av smaklöksproblematik. Alltså inte pga detta men ibland äter han Marmite direkt ur burken - urrkigare sörja får man leta efter.